HET
GENOOTSCHAP
VAN DE
MAROT

NIEUWSBRIEF

Inschrijving Nieuwsbrief
 

Traktaat

Het Genootschap van de Marot

Het Genootschap van de Marot houdt van traagheid, schoonheid en authenticiteit, en ziet daarom maar weinig heil in het neo-liberale stachanovisme, waar het 'groter, sneller, luider' centraal lijkt te staan. Het Genootschap houdt van datgene wat zich maar pas openbaart in het geduldig savoureren.

Daarom fêteert het genootschap de vrijheid, de luiheid, de inefficiëntie, het dandyisme, het Goede Leven, de humor, het absurdisme, vergeten woorden, veronachtzaamde vormelijkheid, stijlvolle architectuur, de kleinschaligheid, de literatuur, de natuur, de regionale verschillen, de dialecten, streekgerechten, de kunst, de filosofie, het nabuurschap, het kampvuur, de samenzang en vooral ook alle denkbare vormen van nutteloze kennis.

Nutteloze kennis is alle kennis die in geen enkel opzicht bijdraagt tot een efficiënter georganiseerde wereld, maar het leven daarentegen rijker, interessanter, draaglijk en geestiger maakt. Het Genootschap stelt zich tot doel de nutteloze kennis in alle vormen te helpen verspreiden, en de figuren die in dat streven passen met de nodige égards te eren. Dit doet zij door het organiseren van uitstappen, lezingen, drink-, eet- en zangavonden, boekbesprekingen, artikels en dies meer.

Het genootschap van de Marot